Voňavé na tanieri

24.10.2023

AA:lepok, laktóza

Čo potrebuješ ?

- hladká múka , čerstvé droždie
- kryštálový cukor , voda
- tvaroh , škoricový cukor , džem , vajce na potretie
- pečieme na 200 stupňov. Približne 20minút kým nezačnú byť krásne hnedé

Postup:
Cesto si pripravíme do "misky - kysky". Predtým som si celé droždie rozdrobila v teplej vode a nechala chvíľu postáť. Preosiala som si múku , naliala kvasnice, pridala cukor cca jednu lyžicu a škoricu, podľa hustoty cestu pridávala vlažnú vodu. Cesto som miesila ručne , kľudne ak máte robota môžte aj s ním. Cesto by nemalo byt ani riedke ani husté taký zlatý stred. Posypala trochu múkou a nechala vykysnúť.

Dosku som si vysypala múkou a vykysnuté cesto som si tam "vyhodila" a rozvaľkala valčekom. Pohárom som si vykrojila kruhy poukladala na plech vystlaný papierom nechala približne 10 minút podkysnúť. V miske som si zmiešala tvaroh s cukrom a dala vrstvu na kruh a na vrch dáme ešte džem , potriem vajíčkom a dáme piecť.


Dobrú chuť ❤️ 

© 2023 Krása a životný štýl podľa Veroniky. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky