Voňavé na tanieri
AA:lepok, laktóza
Čo potrebuješ ?
- hladká múka , čerstvé droždie
- kryštálový cukor , voda
- tvaroh , škoricový cukor , džem , vajce na potretie
- pečieme na 200 stupňov. Približne 20minút kým nezačnú byť krásne hnedé
Postup:
Cesto si pripravíme do "misky - kysky". Predtým som si celé droždie rozdrobila v teplej vode a nechala chvíľu postáť. Preosiala som si múku , naliala kvasnice, pridala cukor cca jednu lyžicu a škoricu, podľa hustoty cestu pridávala vlažnú vodu. Cesto som miesila ručne , kľudne ak máte robota môžte aj s ním. Cesto by nemalo byt ani riedke ani husté taký zlatý stred. Posypala trochu múkou a nechala vykysnúť.
Dosku som si vysypala múkou a vykysnuté cesto som si tam "vyhodila" a rozvaľkala valčekom. Pohárom som si vykrojila kruhy poukladala na plech vystlaný papierom nechala približne 10 minút podkysnúť. V miske som si zmiešala tvaroh s cukrom a dala vrstvu na kruh a na vrch dáme ešte džem , potriem vajíčkom a dáme piecť.
Dobrú chuť ❤️