Rolované a jemnučké
Aa: lepok,laktóza
Čo potrebuješ?
Múka hladká 00 1kg
Čerstvé droždie, cukor kryštál , štipka škorice, voda a maslo.
Vajce na potretie.
Približne 200 stupňov , 15minut - kým nechytnú farbu.
Cesto si pripravíme do "misky - kysky". Predtým som si celé droždie rozdrobila v teplej vode a nechala chvíľu postáť. Preosiala som si múku , naliala kvasnice, pridala cukor cca jednu lyžicu a škoricu, podľa hustoty cestu pridávala vlažnú vodu. Cesto som miesila ručne , kľudne ak máte robota môžte aj s ním. Cesto by nemalo byt ani riedke ani husté taký zlatý stred. Posypala trochu múkou a nechala vykysnúť.
Dosku som si vysypala múkou a vykysnuté cesto som si tam "vyhodila" roztlačila a na jednu polovicu som poukladala plátky masla , prázdnu stranu som preložila , popritláčala , znova naukladala plátky masla a zopakovala to čo predtým a cesto som nechala ešte nakysnúť.
Odobrala som si menšiu polovicu ktoru som si rozvaľkala na tenko. Nakrajala som si trojuholníky a začala som rolovať širokou stranou ku koncu a na plechu som ich zatočila a trochu "pricapla" a tiež nechala ešte poskytnúť.
Sú jemnučké a chrumkavé, pár je ich plnených napríklad nutela alebo maková plnka a suché.
Dobrú chuť ❤️