Rolované a jemnučké

02.11.2023

Aa: lepok,laktóza

Čo potrebuješ?
 Múka hladká 00 1kg
 Čerstvé droždie, cukor kryštál , štipka škorice, voda a maslo.

Vajce na potretie.

Približne 200 stupňov , 15minut - kým nechytnú farbu.


Cesto si pripravíme do "misky - kysky". Predtým som si celé droždie rozdrobila v teplej vode a nechala chvíľu postáť. Preosiala som si múku , naliala kvasnice, pridala cukor cca jednu lyžicu a škoricu, podľa hustoty cestu pridávala vlažnú vodu. Cesto som miesila ručne , kľudne ak máte robota môžte aj s ním. Cesto by nemalo byt ani riedke ani husté taký zlatý stred. Posypala trochu múkou a nechala vykysnúť.

Dosku som si vysypala múkou a vykysnuté cesto som si tam "vyhodila" roztlačila a na jednu polovicu som poukladala plátky masla , prázdnu stranu som preložila , popritláčala , znova naukladala plátky masla a zopakovala to čo predtým a cesto som nechala ešte nakysnúť.


Odobrala som si menšiu polovicu ktoru som si rozvaľkala na tenko. Nakrajala som si trojuholníky a začala som rolovať širokou stranou ku koncu a na plechu som ich zatočila a trochu "pricapla" a tiež nechala ešte poskytnúť.


Sú jemnučké a chrumkavé, pár je ich plnených napríklad nutela alebo maková plnka a suché.


Dobrú chuť ❤️

© 2023 Krása a životný štýl podľa Veroniky. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky